Astăzi jucăm cel de-al 4-lea meci oficial împotriva formației FC Fair Play și al 5-lea per total! Până acum, în meciurile oficiale, putem spune că situația este una echilibrată: 3 meciuri1 victorie, 1 egal și 1 înfrângere. Totuși, acel rezultat de egalitate a fost transformat într-un succes important obținut la loviturile de departajare în optimile Cupei României din sezonul trecut.

 

FC Carmen București

  • Încă avem probleme cu accidentările însă unele jucătoare sunt aproape de revenire. Iuliana Obreja și Melissa Buleandră au revenit la antrenamentele echipei și foarte probabil vor prinde câteva minute în acest playout.
  • În continuare, pe lista jucătoarelor indisponibile le regăsim pe Giorgiana Vasile și Cristiana Balanciuc.
  • Începând cu acest an, ne vom baza și pe serviciile Mariei Neacșu, sosită de la formația Piroș Security Arad, care va îndeplini cel mai probabil același rol la mijlocul terenului pe care l-a avut Diana Grecu (revenită la Heniu Prundu Bârgăului) în prima parte a campionatului.

FC Fair Play București

  • A încheiat sezonul regulat pe locul 11 din 12;
  • Are cea mai slabă apărare din campionat, primind 62 de goluri în 11 meciuri jucate;
  • Are al doilea cel mai slab atac, cu 10 goluri marcate în 11 meciuri;
  • Cele două victorii reușite au venit pe finalul sezonului regulat, ambele în deplasare: Banat Girls – FC Fair Play 2 – 3 (7 Noiembrie) și Selena Constanța – FC Fair Play 0 – 1 (15 Noiembrie).

 

Prima întâlnire oficială

Primul meci oficial împotriva celor de la FC Fair Play a avut loc pe 18 Noiembrie 2018. Atunci, formația noastră era în Liga a 3-a, la început de drum în fotbalul feminin românesc.

Imagini de la meciul FC Carmen București - FC Fair Play (optimile Cupei României 2018-2019)

Deși ne separau 2 eșaloane fotbalistice la acel moment, diferența de valoare nu s-a văzut în multe momente din meci. Am fost echipa care a deschis scorul însă golul marcat atunci de Iuliana Obreja a fost anulat pentru o poziție de offside.

Tot ghinionul a făcut să intrăm la pauză în dezavantaj: Andreea Tomescu trimitea în propria poartă mingea venită din partea dreaptă a atacului adversarelor și scorul era 0 – 1.

Singurul gol al echipei noastre din acest meci a fost marcat de Ioana Bîscoveanu.

Amical cu FC Fair Play

Pe 3 Martie 2019, înainte de startul Ligii a 3-a, jucam o partidă de verificare pe unul din terenurile de fotbal ale Universității Politehnice din București.

Oana Dragu și Linda Cergan în duel cu jucătoarele de la FC Fair Play

În această partidă au jucat primele minute Giorgiana Vasile și Mihaela Neacșu, două jucătoare importante în ascensiunea echipei din perioada următoare! De altfel, Giorgi a și marcat un gol foarte spectaculos, o execuție de la mare distanță, direct în vinclul porții!

Giorgiana Vasile și Mihaela Neacșu în meciul amical cu FC Fair Play

A 3-a oară cu noroc

După un parcurs perfect în Liga a 2-a, primul meci cu care deschideam anul 2020 era cel din optimile Cupei României împotriva celor de la FC Fair Play.

Jucat pe 29 Februarie, a fost un meci cum numai la 4 ani distanță poți vedea! Au fost de toate: goluri spectaculoase, autogoluri, răsturnări de situație, dramatism, emoție.

După 90 de minute, scorul era 3 – 3 și ne îndreptam către prelungiri! Nicoleta Bărbos cu o dublă și Oana Dragu au fost jucătoarele ce și-au trecut numele pe lista marcatoarelor în timpul regulamentar.

Aproape de finalul prelungirilor, Marina Ilie reușește să ne aducă în avantaj și calificarea părea rezolvată însă adversarul a avut ultimul cuvânt în prelungiri și partida s-a încheiat 4 – 4.

După 120 de minute, avea să vină și calificarea după ce am reușit să ne impunem la loviturile de departajare! Precizia jucătoarelor noastre și inspirația portarului nostru, Ruxandra Neagu, au făcut diferența!

Din păcate, ceea ce părea un parcurs frumos în Cupă s-a năruit după startul pandemiei și înghețarea competițiilor.

Imagini de la meciul de Cupă cu FC Fair Play, sezon 2019 - 2020

Debutul în Liga 1 Feminin

Pe 6 Septembrie 2020 ne făceam debutul pe prima scenă a fotbalului feminin din România! Pe terenul din Complexul Sportiv „Ion Țiriac” aveam să obținem și primele 3 puncte în Liga 1 după o victorie cu același adversar.

Nicoleta Bărbos cu o dublă și Giorgiana Vasile au adus victoria pentru formația noastră!

Galerie foto de la meciul cu FC Fair Play din Campionat

„Așteptăm cu încredere și speranță reluarea campionatului, în ciuda problemelor de lot și a acestui virus nedorit. Suntem pregătite să facem un joc bun, este important să începem cu o victorie pentru moralul fetelor. Sperăm ca vremea să țină cu noi și terenul să se prezinte în condiții optime de joc.” – Speranța Popescu, antrenor

„Sperăm să facem un meci bun și de ce nu, la sfârșit, să dedicăm victoria colegelor noastre accidentate. Forza Carmen!” – Mihaela Neacșu